Blog

Game Mart Noord-Nederland

Op 11 juni 2023 wordt de zesde Game Markt Noord-Nederland georganiseerd! Tijdens dit evenement zal er honderden meters aan marktkramen vol met (retro) games, consoles en goodies zijn voor de fanatieke verzamelaars en de koopjesjagers.

Bezoek voor alle informatie even de Facebook-pagina van  Game Markt Noord-Nederland (https://www.facebook.com/gamemarktnoordnederland/), waar ook al het laatste nieuws over de aankomende editie van deze markt te vinden is!

Eerste evenement van 2023 is Tomofair Winter Editie in Oss!! 4 februari

Kom 4 februari in je mooiste outfit lekker Japans genieten op de grootste indoor Japanse markt van NL!

Je kunt op onze foto stand een mooie foto laten maken  of uiteraard ook een
ABP (
‘Anti-Bully Pledge’ (beloven dat je nooit gaat pesten)) laten nemen en zo te beloven en te laten zien dat je nooit gaat pesten.
Ook kunnen wij vrijblijvend Karakter/Profiel foto’s maken.
Ook kan je als je dat wil een donatie doen, of dingen kopen uit onze shop.
De APB, donatie of aankoop geeft je het recht om iets uit te zoeken van de tafel met gedoneerde items.
Onze stand is altijd een safe point.
Voel je je down?  Kom dat voor een motiverend praatje, een hug/knuffel een luisterend oor zonder te oordelen of te veroordelen, voor de gezelligheid of een praatje.
We zijn er voor jou.

Tomofair Winter editie

Wat is TomoFair?
TomoFair is sinds 2014 de grootste indoor Japanse markt van Nederland voor jong en oud. Tientallen kramen met (zelfgemaakte) Japanse items, Japans snoepjes en andere artikelen, speelgoed, snuisterijen, maar natuurlijk ook veel Japans street food, afgewisseld met verschillende optredens, karaoke, echte Japanse drankjes en natuurlijk (gaming) activiteiten voor de kleintjes (en iedereen die dit leuk vindt!).

Waar is TomoFair Winter Edition?
Deze editie wordt gehouden op onze nieuwe locatie: de Geerhal in Oss.
Met het OV? Stap uit op station Oss en neem de gratis shuttlebus die je in 10 minuten naar TomoFair Winter Edition brengt.
Met de auto? Parkeer je auto bij Q-park Oss (direct naast station Oss) en stap direct in de gratis shuttlebus die je in 10 minuten naar TomoFair Winter Edition brengt.
>>> LET OP: Er is géén parkeergelegenheid bij de Geerhal. Je moet parkeren op station Oss.
Kiss & Ride: kruising veldstraat / kloosterstraat in Geffen. LET OP: het is NIET mogelijk om te parkeren. Je moet parkeren op Q-park station Oss.

 

Wij staan met een grote foto stand  in de ontvangsthal

Game Markt Noord-Nederland

Na een afwezigheid van maar liefst drie jaar is ‘ie er dan toch: de vijfde editie van de Game Markt Noord-Nederland!
Zowel voor de fanatieke verzamelaar van retrogames als fans van Pokémon en zowel voor koopjes voor de allereerste Nintendo NES (en ouder!) tot aan de Playstation 5: je gaat het vinden op de Game Markt Noord-Nederland!
Wil je juist je oude games verkopen? Dat kan! Er zijn nog tafels (180x80cm) beschikbaar voor €20,- p/s. Stuur gerust even een berichtje!
Locatie: Sportstad Heerenveen, Abe Lenstra Boulevard 23Q
Parkeren: Gratis, voor de deur!
Entree: €3,- p.p. (kinderen tot 12 jaar o.b.v. een volwassene gratis)
Datum en tijd: 18 december 2022, 9:30 tot 14:00
Loterij: Je entreekaartje is je loterijticket, waarmee je automatisch meedingt naar leuke prijzen!

Het laatste Evenement van 2022: Tomo Rotterdam X-mas!

Ook op de laatste TomoFair, nu in Kersstijl,  zijn we wederom van de partij!

TomoFair Rotterdam Xmas edition!

Kom 17 december in je mooiste (of foutste) kerstoutfit lekker Japans genieten op de grootste indoor Japanse markt van NL!

Je kunt op onze stand een ABP (‘Anti-Bully Pledge’ (beloven dat je nooit gaat pesten)) nemen en zo te beloven en te laten zien dat je nooit gaat pesten.
Ook kunnen wij vrijblijvend Karakter/Profiel foto’s maken.
Ook kan je als je dat wil een donatie doen, of dingen kopen uit onze shop.
De APB, donatie of aankoop geeft je het recht om iets uit te zoeken van de tafel met gedoneerde items.
Onze stand is altijd een safe point.
Voel je je down?  Kom dat voor een motiverend praatje, een hug/knuffel een luisterend oor zonder te oordelen of te veroordelen, voor de gezelligheid of een praatje.
We zijn er voor jou.

Tomofair Rotterdam X-mas Editie

TomoFair Rotterdam Xmas edition!

Kom 17 december in je mooiste (of foutste) kerstoutfit lekker Japans genieten op de grootste indoor Japanse markt van NL!

Tientallen feestelijk aangeklede kramen met Japanse producten en merchandise. Zing mee met de Xmas karaoke, knutsel bij de diverse workshops of geniet van de vele shows. Ook bij onze nieuwe arcadekasten kan jong en oud zich vermaken!

Tomofair Nijmegen 24 + 25 September 2022

We staan ook op Tomofair Nijmegen!

CABNL
Cosplayers Against Bullying: Cosplayers tegen pesten, in het algemeen;
Dus ook buiten de Cosplay community.
Wij willen de bewustwording creëren dat: “Pesten bestaat” en “Schelden wel pijn doet!” en dit stimuleren doormiddel van acties.

Je kunt op TomoFair Rotterdam op onze stand een ABP (‘Anti-Bully Pledge’ (beloven dat je nooit gaat pesten)) nemen en zo te beloven en te laten zien dat je nooit gaat pesten.
Ook kunnen wij vrijblijvend Karakter/Profiel foto’s maken.
Ook kan je als je dat wil een donatie doen, of dingen kopen uit onze shop.
De APB, donatie of aankoop geeft je het recht om iets uit te zoeken van de tafel met gedoneerde items.
Onze stand is altijd een safe point.
Voel je je down? Kom dat voor een motiverend praatje, een hug/knuffel een luisterend oor zonder te oordelen of te veroordelen, voor de gezelligheid of een praatje.
We zijn er voor jou.

TomoFair Rotterdam 2022

Tomofair Nijmegen 24 & 25 September 2022

Wat is TomoFair?
TomoFair is sinds 2014 de grootste indoor Japanse markt van Nederland voor jong en oud. Tientallen kramen met (zelfgemaakte) Japanse items, Japans snoepjes en andere artikelen, speelgoed, snuisterijen, maar natuurlijk ook veel Japans streetfood, afgewisseld met verschillende optredens, karaoke, echte Japanse drankjes en natuurlijk (gaming) activiteiten voor de kleintjes (en iedereen die dit leuk vindt!).

Waar is TomoFair Nijmegen?

Sinds 2014 is TomoFair Nijmegen in de Jan Massinkhal aan de Nieuwe Dukenburgseweg 5 in Nijmegen. Dit is tegenover NS-station Nijmegen-Goffert. Met de auto parkeer je op het gratis parkeerterrein rondom de hallen.

Mag ik verkleed komen?
Trek de kinderen een te gekke onesie aan en laat ze de dag van hun leven beleven! Het hoeft natuurlijk niet, maar iedereen in cosplay is meer dan welkom!

Voor wie is TomoFair bedoeld?
TomoFair is bedoeld voor gezinnen met kinderen, jongeren met interesse in de jpop cultuur, comic con gangers, mensen die nieuwsgierig zijn naar Japan en mensen die het echte Japan willen proeven en beleven op onze TomoTaste foodcourt.

Hoe kom ik aan tickets?
Tickets koop je op de site. Vanwege de doorstroom en te verwachte drukte, is kaarten kopen aan de deur helaas niet mogelijk. Kinderen in een buggy, kinderwagen etc, personen in een rolstoel, scootmobiel en alle anderen die niet zelfstandig kunnen voortbewegen of zelfstandig het event kunnen bezoeken, mogen gratis naar binnen. Eventuele begeleiders dienen een geldig ticket te hebben.

Welke tijden is TomoFair Nijmegen geopend?
TomoFair Nijmegen is geopend van 10:00 tot 18:00 op zaterdag 24 september en van 10:00 tot 17:00 op zondag 25 september. Onderaan de site staat op welke tijden de shows en andere activiteiten starten. Let op: alle gaming, karaoke en DDR sluit op zondag vanaf 15:00u. Alle andere area’s zijn open tot sluitingstijd.

Wat is er te eten op TomoTaste?
Op TomoTaste zijn allerlei soorten Japans streetfood te krijgen. Dat is Japans eten zoals je dat ook op bijvoorbeeld een markt in Japan zou tegenkomen. Dit is dus géén sushi. Sushi wordt in Japan alleen bij zeer bijzondere gelegenheden gegeten. De prijzen voor Japans streetfood zijn lager dan reguliere festivalprijzen, omdat we iedereen de kans willen geven zoveel als mogelijk te proeven. Uiteraard kun je ook een frietje en snacks krijgen op het moment dat de kleinste in het gezelschap geen Japans lust.

Ik heb een vraag over tickets
Bij vragen over tickets bel je naar 030-2040258. Vragen over tickets per mail aan de organisatie worden helaas niet in behandeling genomen.

Mag ik eigen consumpties meenemen?
Ja zeker! Je mag eigen consumpties gewoon mee naar binnen nemen, je mag ze alleen binnen niet nuttigen. Het nuttigen van zelf meegebrachte consumpties is een overtreding van de huisregels. Er vindt geen tascontrole plaats. Bij excessen behoudt de organisatie zich het recht voor om een tassencontrole te houden.

Is er een bewaakte garderobe aanwezig?
Ja zeker!

Ik ben jonger dan 13 jaar, mag ik naar TomoFair?
Natuurlijk, iedereen is welkom! Maar als je jonger bent dan 13, moet je vergezeld worden door een volwassene en toestemming hebben van je ouder of voogd.

Kan ik bij TomoFair betalen met je pinpas?

Bij nagenoeg elke standhouder kun je pinnen. Cash wordt ook geaccepteerd.

Kan ik TomoFair bezoeken met een rolstoel?
Ja, dit is mogelijk. Alle ruimtes zijn met een rolstoel toegankelijk (muv de gamecaravan). Houd er rekening mee dat er slechts 1 invalidentoilet is. Het kan zijn dat er dus wat langer gewacht moet worden. Kom je toch problemen tegen bij bezoek in een rolstoel, meldt je dan bij de dienstdoende beveiligers óf bij de “Tomo Toezicht & Service” medewerkers. TomoFair is een event dat elke editie druk bezocht is. Het bezoek aan TomoFair in een rolstoel kan als oncomfortabel worden ervaren.

Mag mijn huisdier mee naar TomoFair?

Nee, in beginsel mag dit niet. Wij krijgen met enige regelmaat verzoeken of mensen slangen, fretten, ratten, honden, zwijnen, poezen, muizen, paarden etc mogen meenemen. Doe dit alsjeblieft je huisdier niet aan! Op TomoFair is overal versterkte muziek en er lopen veel mensen. Dit ervaart een huisdier als zeer stressvol. Moet je huisdier ondanks deze waarschuwing toch mee, stuur ons dan even een mail en dan beoordelen we jouw verzoek.
Hulphonden mogen wel mee naar binnen.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat.

Stuur dan een mail via het contact formulier (https://www.tomocon.nl/contact/) of via mail: .

Tomofair Rotterdam 2022

We staan ook op Tomofair Rotterdam

CABNL
Cosplayers Against Bullying: Cosplayers tegen pesten, in het algemeen;
Dus ook buiten de Cosplay community.
Wij willen de bewustwording creëren dat: “Pesten bestaat” en “Schelden wel pijn doet!” en dit stimuleren doormiddel van acties.

Je kunt op TomoFair Rotterdam op onze stand een ABP (‘Anti-Bully Pledge’ (beloven dat je nooit gaat pesten)) nemen en zo te beloven en te laten zien dat je nooit gaat pesten.
Ook kunnen wij vrijblijvend Karakter/Profiel foto’s maken.
Ook kan je als je dat wil een donatie doen, of dingen kopen uit onze shop.
De APB, donatie of aankoop geeft je het recht om iets uit te zoeken van de tafel met gedoneerde items.
Onze stand is altijd een safe point.
Voel je je down? Kom dat voor een motiverend praatje, een hug/knuffel een luisterend oor zonder te oordelen of te veroordelen, voor de gezelligheid of een praatje.
We zijn er voor jou.

TomoFair Rotterdam 2022

Tomorair Rotterdam

CABNL
Cosplayers Against Bullying: Cosplayers tegen pesten, in het algemeen;
Dus ook buiten de Cosplay community.
Wij willen de bewustwording creëren dat: “Pesten bestaat” en “Schelden wel pijn doet!” en dit stimuleren doormiddel van acties.

Je kunt op TomoFair Rotterdam op onze stand een ABP (‘Anti-Bully Pledge’ (beloven dat je nooit gaat pesten)) nemen en zo te beloven en te laten zien dat je nooit gaat pesten.
Ook kunnen wij vrijblijvend Karakter/Profiel foto’s maken.
Ook kan je als je dat wil een donatie doen, of dingen kopen uit onze shop.
De APB, donatie of aankoop geeft je het recht om iets uit te zoeken van de tafel met gedoneerde items.
Onze stand is altijd een safe point.
Voel je je down? Kom dat voor een motiverend praatje, een hug/knuffel een luisterend oor zonder te oordelen of te veroordelen, voor de gezelligheid of een praatje.
We zijn er voor jou.